De Blauwe Stad

In Oost-Groningen, ten noorden van de bestaande dorpen Midwolda, Oostwold, Finsterwolde en Beerta komt de Blauwe Stad. De Blauwe Stad bestaat uit een aantal woongebieden en een groot meer. Het vormt een uniek waterwoongebied met ca. 1480 woningen verspreid over 5 woongebieden namelijk Het Park, De Wei, Het Dorp, De Zuidoosthoek en Het Riet.

Rijdend vanaf de landweg verschijnt een huis met een grasdak. Tegen de oostgevel ligt een eenvoudig strak looppad naar de voordeur, met een eigen looppoort. De grondheuvels versterken het natuurlijke karakter. De heuvels worden ingezaaid met wilde bloemen en ingeplant met verschillende grassoorten. Het binnenplein is afgesloten met een poort. De bomen lopen in één lijn van voor naar achter en omarmen de tuin als het ware.

Door de perfecte ligging ten opzichte van de zon en de wind, heeft de kavel/woning een uniek karakter. Daarop zal een bijzonder bouwwerk verrijzen, aan 3 zijden omsloten door water. Als uitgangspunt hebben we een combinatie toegepast van water, landschap, huis en haven. De integratie van de aanwezige natuurlijke elementen rondom het huis moet zo optimaal mogelijk zijn; maximaal contact.