Duurzame tuin op de Floriade

Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra hebben voor de Floriade 2012 te Venlo een duurzame tuin ontworpen . Onder de vlag van NL Label, willen ze Nederland laten zien hoe je duurzame tuinen kunt vormgeven en inrichten. In de duurzame tuin op de Floriade worden voorbeelden en mogelijkheden getoond hoe dit bewerkstelligd kan worden.

De 1000m² grote tuin op de Floriade is volledig opgetrokken uit duurzame producten en materialen. Een elektrische auto onder de solarcarport. Zonnepanelen, vegetatie wanden en daken in het eetbaar tuinhuis, een bamboepaviljoen en drijvende zonnepanelen. De duurzame tuin laat de nieuwste duurzame materialen en technieken in de groenvoorziening zien aan de hand van vier thema’s: wonen, werken, privé en ‘cityfarming’.

De inzending van NL Label moet kennis ontsluiten aan zowel de vakman als de consument, maar ook innovatie op gang brengen bij leveranciers en in hun producten. Dit doen ze onder andere met de website www.eerlijkbuitenleven.nl en met het NL productpaspoort. In het NL productpaspoort komt naar voren wat de herkomst (ecologische footprint), energetische waarde, levensduur en samenstelling van een product is. Het geeft de duurzaamheid van het product weer en de toepasbaarheid ervan in de duurzame leefomgeving.