Duurzame woonwijk: rivierduinen Silvolde

 In 1962 werd een rivierduin in het Achterhoekse Silvolde afgegraven ten behoeve van zandwinning en ontwikkeling van een fabrieksterrein. Nu, bijna 60 jaar later, maakt de voormalige buizenfabriek plaats voor een circulaire en natuurinclusieve woonwijk. Hier gaan klimaatadaptatie, herstel van het oorspronkelijke landschap én de biodiversiteit hand in hand. 

Lees hier het hele artikel (PDF).

In opdracht van Groenvast Arnhem en in samenwerking met tuin- en landschapsarchitect Studio Nico Wissing is het plan Rivierduinen ontstaan. Het plan dankt zijn naam aan de herintroductie van een deel van de oude rivierduin – kenmerkend voor de omgeving rond de Oude IJssel. In Rivierduinen komen 59 grotendeels houten woningen: 39 appartementen en 20 grondgebonden woningen. Hart van de buurt is de herstelde rivierduin, met de gemeenschappelijke ruimte Hal 11, de moestuin en plantenkas. Lees verder…