Gardening Worldcup 2011, Nagasaki Japan

Tuin + ‘hachi’ =

De compositie en materiaalkeuze voor deze tuin reflecteren de filosofie van Nico Wissing voor duurzaamheid: “Je bent wat je creëert”. Toepassingen van Cradle to Cradle principes in de tuin, zoals werken mét de locatie en herbruikbare materialen, resulteert in een functioneel lifestyle ontwerp.

Geïnspireerd door het ‘hachi’ teken heeft dit ontwerp de vorm van het cijfer “acht” meegekregen. Nico interpreteert de “hachi” als een symbool voor vrolijkheid en geluk. De vloeiende lijnen van “hachi” vormen de verbindende basis voor twee gedeeltes van het ontwerp.

Het licht van de ochtendzon valt gefilterd door de gebogen houten panelen op een warmrode vloer. Deze gekromde wand is een nieuwe toepassing van verikale groenwanden. In de vloer zijn openingen, die gevuld met korte stekelige grasjes de rand accentueren.

Een pinus strekt zich uit boven een tweede eiland. De verhoogde houten vloer is gebogen tot natuurlijk gevormde ligbedden. Tussen grassen en gekleurde mikadostaven ervaart men het gevoel van geluk binnen de contouren van de tuin.

In de hele tuin geven planten in goudgeel-, paars- en bruintinten en het warme rood van de terrassen het gevoel weer dat bedoeld is met het ontwerp en de natuurlijke overgang van de zomer naar de herfst.