Stadstuin Doetinchem

Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra hebben met NL Greenlabel in 2012 een tuin voor de Floriade in Venlo ontworpen en uitgevoerd. Voor de realisatie van deze tuin hebben ze verschillende bedrijven en personen uitgenodigd te helpen.

De gemeente Doetichem heeft de Floriadetuin van NL Greenlabel geadopteerd en de tuin is in zijn geheel verhuist naar het Amphionpark. De Floriadetuin is uniek in zijn soort, alleen al vanwege het feit dat alle producten en materialen gelabeld zijn op duurzaamheid. Men kan er picknicken, tuinieren, sporten, leren, afspreken, of zomaar even niksen op een bankje. Het duurzame ontwerp van de Floriade 2012 is zeer herkenbaar, met daarnaast nieuwe duurzame elementen van NL Greenlabelpartners die in de afgelopen periode zijn aangesloten. Met de oplevering van het Amphionpark is ook de herinrichting van het hele gebied rondom de Veentjes afgerond. Er is steeds weer iets nieuws te beleven en de Floriadetuin zal in de komende jaren op een dynamische en interactieve manier verder groeien en steeds weer iets nieuws te bieden hebben voor de gebruikers. De tuin is dagelijks geopend, en kan zowel zakelijk als privé benut worden.

Tal van NL Greenlabelpartners hebben bijgedragen aan de duurzaam ingerichte tuin, zoals : Staatsbosbeheer, MBI, In-lite, Treeportleden Mouws, Mulders, Lodders en Jonkers, ABK Outdoor, Boomkwekerij Ebben, BVB, Creabrick, Cruydt-hoek, Gampet, Greenm2, Greenwall, Grijsen Park & Straatdesign, Goede Speelprojecten, Innogreen, IQ Solar, Kerst-Energy, Kilian, Lageschaar Vaste Planten, Lokaal Hout, Meulblock, MOSO International, Boomkwekerij van den Oever, Rainwinner, Sempergreen, Sneeboer, Vitaerno, Verbeek, De Vlechterij, Van Vliet, Vitaal Telen, Wienerberger, de Wiltfang en Windchallenge.