HUUS Hotel Gstaad Switzerland

Visie op het ontwerp van de buitenruimte

De visie voor HUUS

Het document voor u is onze visie op de inrichting van de buitenruimte rondom            HOTEL HUUS. Deze visie is gebaseerd op de gesprekken met de opdrachtgever, ons bezoek aan de locatie, de visie van de interieurarchitect, en natuurlijk op onze visie op het creëren van levende buitenruimten.

We hebben de buitenruimte rond HUUS onderverdeeld in verschillende zones waarvoor wij onze visie presenteren.

Het is de bedoeling dat de gasten zich volledig welkom voelen. Het eerste aanzicht van HUUS straalt direct een uitnodigende sfeer uit en nodigt uit. De atmosfeer die Hotel Huus uitstraalt is er één van luxe, warmte en kwaliteit, waarin de gasten ondergedompeld zullen worden.

De indeling van de buitenruimte zal zowel functioneel als vanzelfsprekend zijn, met buitenfuncties die zijn ontworpen om het comfort en gebruiksgemak van de gast te verhogen. Dit alles ingepast in het landschap en passend bij het gebouw.

  • Uniek
  • Natuurlijk
  • Stralend
  • Ervaring
  • Warm
  • Ontspanning
  • Kwaliteit
  • Genot
  • Activiteiten
  • Puurheid
  • Eerlijkheid

Entree en parkeerplaats

De ingangszijde van HUUS op de Schönriedstrasse heeft een uitnodigend karakter. De primaire rol hiervan is toegangsgebied en parkeerplaats.

Bij het betreden van het entreegebied zal onmiddellijk het gevoel worden afgegeven welke Huus wil uitstralen. Vanaf dit punt kunnen de gasten direct beginnen met genieten van de HUUS-ervaring.

De praktische inrichting van dit gedeelte van de tuin als parkeerzone en ingangszone voor de gasten wordt op een natuurlijke en ‘groene’ manier bereikt, volledig in overeenstemming met de sfeer die wordt uitgestraald door HUUS.

Het wordt een warm welkom en het startpunt voor een dynamische, luxe, moderne maar tegelijkertijd pure en eerlijke HUUS-ervaring.

Een overwegend groen en warm entreegebied voor HUUS met daarin natuurlijke materialen en robuuste beplanting om de warme en natuurlijke binnen-atmosfeer in de buitenruimte over te brengen en tegelijkertijd die buitenruimte met het interieur te verbinden.

De eerste indruk van HUUS moet er een zijn die de gast nooit zal vergeten. Het doel is om een ​​gevoel van thuiskomen te genereren.

  • Huus van welkom
  • Naadloze match met het Zwitserse landschap
  • Comfort
  • Gastvrij
  • Parkeren
  • Herkenbaar
  • Representatief / zichtbaar
  • Kleurrijk / groen
  • Rijke en luxe uitstraling
  • Persoonlijk en vertrouwd
  • Duurzaam

Park

De functie van de buitenruimte achter HUUS, is die van een parkachtige omgeving. Ingebed in het onderliggende Zwitserse landschap, zal het park worden ingericht met behulp van natuurlijke en soms aanwezige materialen om het een diepgroen gevoel te geven. Dat terwijl het een aantal functies bevat welke de gasten de gelegenheid zullen bieden om gebruik te maken van en tijd door te brengen in dit park.

De nadruk zal liggen op flora & fauna, biodiversiteit, het Alpengevoel, een duidelijke beleving van de seizoenen, plezier en ontspanning. Het groene karakter van het park vormt een waardevolle aanvulling op de belangrijkste functies binnen Hotel Huus.

Vanuit de kamers en openbare ruimtes in HUUS vormt het parklandschap de natuurlijke verbinding met de omliggende vallei. Gasten kijken uit over het park naar het prachtige Zwitserse landschap.

Robuust ontwerp en gebruik van materialen, met de subtiele positionering van kleurrijke beplanting en verrassende en ongebruikelijke landschapselementen zorgen voor een link tussen het park en de omliggende omgeving en versterken de overgang tussen HUUS en het onderliggende landschap.

Het park zal voornamelijk worden gebruikt om de wandel- en accommodatiefuncties van HUUS te verbeteren. Een duidelijke structuur van (loop) paden en een aantal ingenieus geplande zithoeken worden geïntegreerd. Er is een waterloop met het uiterlijk van een bergbeek welke zorgt voor afvoer en kanalisering van smeltwater in het voorjaar.

De witte muren van HUUS zullen worden verzacht door het gebruik van vegetatiewanden en klimplanten. De karakteristieke houtlook van HUUS zal worden onderstreept door deze deels met groen te omlijsten

  • Huus van de natuur
  • Naadloze match met het Zwitserse landschap
  • Comfort
  • Zit- en loungeruimtes
  • In beeld gaan
  • Interactief / lopen
  • Kleurrijk / groen
  • Persoonlijk en vertrouwd
  • Natuurlijk ontwerp en materialen
  • Multifunctioneel
  • Duurzame

Tuinlounge

Het kleine gebouw, grenzend aan het park, krijgt een multifunctionele toepassing.

Het zal dienen als ontmoetingsplaats in het park, waar gasten kunnen zitten, ontspannen en eten en drinken. De tuinlounge is een favoriete plek voor de gasten om elkaar te ontmoeten en samen tijd door te brengen.

Deze uitnodigende locatie met een natuurlijke uitstraling biedt voldoende zitplaatsen en een verscheidenheid aan opties voor het bereiden van maaltijden in een ontspannen sfeer.

  • Huus van smaak
  • Naadloze match met het Zwitserse landschap
  • Comfort
  • Zit- en loungeruimtes
  • Smaak
  • Persoonlijk en vertrouwd
  • Natuurlijk ontwerp en materialen
  • Eén met de natuur
  • Ontmoetingsplek
  • Multifunctioneel
  • Duurzame

Avontuur

De plek waar je je overtollige energie kwijt kunt. Dit gedeelte zal een reeks elementen bevatten die een verscheidenheid aan (fysieke) activiteiten voor jong en oud bieden.

Onder andere een speelbos met natuurlijke speelelementen voor de jongste gasten bied hen een kans om stoom af te blazen.

Het avonturenpark wordt verbonden met het park en een deel van het park kan worden gecombineerd om het speelterrein uit te breiden. Desalniettemin zullen de sfeer en het imago van het park worden gerespecteerd, terwijl het uitzicht en de rust voor de andere gasten volledig ononderbroken zullen blijven.

De buitenruimte moet een samenhangend geheel vormen, waarbinnen voor elk wat wils is en waarvan iedereen kan genieten zonder dat het hinder voor anderen oplevert.

  • Huus van avontuur
  • Naadloze match met het Zwitserse landschap
  • Comfort
  • Zit- en loungeruimtes
  • Avontuur
  • Speeltuin voor kinderen
  • Interactief / lopen
  • Natuurlijk ontwerp en materialen
  • Multifunctioneel
  • Duurzame

Terras en balkon

Geniet vanaf het terras van het uitzicht, met of zonder een drankje of een snack, of ontspan gewoon van een actieve dag op het balkon van de kamer. De algehele filosofie is comfort, rust, plezier en het ervaren van het uitzicht, ontspanning en plezier.

De terrassen en balkons worden ontworpen en aangelegd met materialen die perfect passen bij de sfeer en het gevoel van het interieurontwerp van HUUS. De terrassen en balkons bieden ruimte om te recupereren en na te denken aan het einde van de dag, in een ongedwongen en ontspannen sfeer.

Natuurlijke materialen en kleuren, het uitzicht over het landschap, ontspannen in een groene omgeving, genieten van elkaars gezelschap met eten en drinken.

  • Huus van Comfort / natuur
  • Zit- en zithoek
  • Genieten van het uitzicht
  • Het betreden van de tuinen
  • Verticaal groen
  • Kleurrijk / groen
  • Persoonlijk en vertrouwd
  • Natuurlijk ontwerp en materialen
  • Duurzame

Zwembad

De buitenruimte naast het binnenzwembad zal worden ontworpen als een natuurlijke uitbreiding van het overdekte zwembad. Dit buitenbad heeft een of meerdere jacuzzi’s en biedt de ruimte om te ontspannen en te recupereren na een actieve dag.

Het gebied wordt afgewerkt met natuurlijke en robuuste materialen die perfect passen bij de sfeer en het uiterlijk van HUUS, terwijl de wellness / spa-ervaring een verlengstuk van het zwembad vormt.

Planten in de vorm van robuuste, groenblijvende structuren en kleurrijke seizoen beplanting maken het geheel af. Waar nodig worden afscheidingen aangebracht om de privacy te vergroten.

  • HUUS van comfort
  • Ontspannen en loungen
  • Genieten van het uitzicht
  • Nemen in de tuin
  • Kleurrijk / groen
  • Natuurlijk ontwerp en materialen
  • Duurzame

Conclusie

HUUS ademt een sfeer van warmte en puurheid. De gasten zullen zich hier welkom voelen en de buitenruimte zal het binnenshuis gecreëerde gevoel versterken.

Het HUUS-gevoel zal worden omgezet in de buitenruimte door middel van een duidelijke functionele lay-out en routing.

Het gebruik van natuurlijke, robuuste, eerlijke en pure materialen, aangevuld met planten die variëren van groenblijvende structuren tot subtiel geplaatste seizoen beplanting voor een kleurrijke toets, past naadloos in de sfeer van het interieurontwerp en past perfect bij de algehele sfeer en ervaring aangeboden door HUUS.

Vanaf het moment dat de gasten aankomen, zullen de gasten zich welkom voelen door de logische en warme inrichting, zowel binnen als buiten. Gasten worden volop in de watten gelegd, zodat ze kunnen genieten van de HUUS-ervaring.

Het zwembad, de speeltuin en de tuinlounge zullen waardevolle toevoegingen zijn aan het park en de terrassen en balkons die de openbare ruimtes en kamers verbinden.

De diversiteit die wordt aangeboden in de buitenruimte maakt het verblijf voor de gasten van HUUS nog aangenamer, terwijl het een extra activiteitslaag voor de HUUS-ervaring vormt.

HUUS: een totale ervaring binnenshuis en buitenshuis.