Philadelphia Flower Show 2017 Garden Nico Wissing

De Philadelphia Flower Show is de oudste en grootste indoor flower show ter wereld met jaarlijks zo’n 265.000 bezoekers. Dit jaar is het thema Nederland. Mij is door de organisatie gevraagd om een tuin te ontwerpen.

Mijn visie voor de Philadelphia Flower Show is Reconnection. Wat ik met Reconnection bedoel ga ik hieronder uitleggen.

Verweven met de natuur

Ik heb een buitenruimte ontworpen waarbij de voordelen van de natuur en duurzame materialen vervlochten zijn met functionaliteit en het welbevinden van de mens.

In deze showtuin laat ik u zien dat door gebruik van natuurlijke, lokale en duurzame materialen en gebruik te maken van aanwezige factoren zoals regenwater, een omgeving kan worden gecreëerd waarin zowel flora en fauna, als de mens optimaal kan genieten.

Het gehele leefklimaat wordt positief beïnvloed wanneer we in onze omgeving rekening houden met biodiversiteit, klimaatadaptie en producten & materialen met een lage ecologische footprint. Het afgekoppelde hemelwater is in deze tuin de bron voor alles wat leeft. Vanuit deze ontspringt overal leven.

Diversiteit in kleurrijke vaste planten, bloembollen, siergrassen, heesters en bomen geven de tuin een natuurlijke en besloten uitstraling waar men echt tot rust komt.

Een van wilgentenen gemaakt object dat zich als een “DNA streng van de natuur” door de gehele tuin slingert, verbindt de diverse tuindelen.

Iedereen kan bijdragen aan de ontstening en weer verbonden raken met onze leefomgeving door groen toe te passen. Of het nu gaat om de openbare ruimte of de privétuin.

Reconnection!