Nico Wissing

Nico Wissing, oprichter en eigenaar van NL Greenlabel en GreenM2, heeft meer dan 30 jaar ervaring in tuin- en landschapsontwerpen.

Hij wordt door velen gezien als “Groene Visionair”. Door zijn geheel eigen kijk op, en gebruik van duurzame materialen wordt hij in het binnen- en buitenland met grote regelmaat gevraagd voor adviezen, ontwerpen of lezingen.

Onder zijn ontwerpen valt de Vredestuin voor de Gardening World Cup 2010 in Nagasaki, waar hij de kampioenstitel won, World’s best designer. Samen met Lodewijk Hoekstra startte hij NL Greenlabel, een officieel, door de overheid erkend duurzaamheidslabel voor materialen in de buitenruimte. Met NL Greenlabel namen ze deel aan de Floriade in 2012, waar ze een Duurzame tuin realiseerden en goud wonnen voor het themaveld Green Engine en brons voor hun duurzame tuin.

Andere prijzen die hij won met zijn werk zijn zilver tijdens het Singapore Garden Festival in 2006, waar hij twee jaar later brons won. Brons won hij ook op de Floriade in 2002. In 2013 won hij in de categorie (professioneel) kunstenaar/vormgever de Huntenkunstprijs. En in 2014 wonnen studenten van de TU Delft tijdens de Solar Decathlon de eerste prijs in de categorie Duurzaamheid voor Prêt-à-Loger, naar ontwerp van NL Greenlabel. In het eindklassement wonnen de studenten de derde prijs.

Nico Wissing heeft daarnaast verschillende boeken gepubliceerd, waaronder Wissing Tuinen Outlook en Sparren voor een duurzaam leven, die hij samen met Lodewijk Hoekstra schreef.

 

GreenM²
Nico Wissing is mede-oprichter en mede-eigenaar van GreenM². Het hoveniersbedrijf is ontstaan uit een samenwerking van WissingTuinen met Eric Ticheloven.

Voor meer informatie kijkt u op de website www.greenm2.nl.

 

NL Greenlabel
Nico Wissing heeft samen met Lodewijk Hoekstra NL Greenlabel opgezet. Dit initiatief heeft als doel het gebruik van duurzame materialen en producten in de ruimste zin van het woord te bevorderen, hierbij speelt ook de herkomst van de producten een rol. In opdracht van NL Greenlabel heeft Royal HaskoningDHV een duurzaamheidspaspoort ontwikkeld.

Voor meer informatie kijkt u op de website www.nlgreenlabel.nl.